Beyonce'un yeni albümündeki şarkılara tepki

Beyonceun yeni albümündeki şarkılara tepki

Beyonce'nin geçtiğimiz hafta yayınlanan yeni albümü Rönesans'la ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Albümde bir şarkıda yer alan bir kelime, engelli insanları rahatsız etti. Gelişmelerin ardından Beyonce, tepki toplayan şarkısının sözlerini değiştirip yeniden kaydeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Rönesans albümünü yayınlayan Beyonce albümde yer alan uygunsuz şarkı sözleri nedeniyle eleştirildi.

Albümde “Heated” şarkısında geçen "Spazzin' ifadesi ‘serebral palsi’ rahatsızlığı olanları incitti. Bu kelime kimi zaman “Çıldırmak” anlamında kullanılsa da “Spastik” kelimesinden türemiş olması, Beyonce'yi eleştirilerin hedefi haline getirdi.

Kanadalı Rap'çi Drake’in de söz yazarları arasında olduğu şarkının tepki çekmesi üzerine Beyonce, şarkı sözlerinden bu ifadenin çıkarılacağını, şarkıyı yeniden kaydedeceğini duyurdu.

EuroNews'in haberine göre; Engelli hakları savunucusu Hannah Diviney yaptığı paylaşımda "Bu sabah engelli toplumunun çağrısına kulak veren Beyonce'nin müziğinden ayrımcı dili çıkardığını duyarak uyanmak inanılmaz bir duygu. O nereye giderse müzik endüstrisi onu takip eder. Beyonce ve ekibine çok teşekkürler" dedi.

Heated, Beyonce'nin albümünden eleştirilere konu olan tek şarkı değil. Şarkıcı Kelis, albümdeki Energy şarkısında onunla özdeşleşmiş parçası Milkshake'e kendisinden habersiz şekilde atıfta bulunulduğu gerekçesiyle Beyonce'yi hırsızlıkla suçladı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.