Yik Yak 3 milyon dolara satıldı

Yik Yak 3 milyon dolara satıldı

İki üniversite öğrencisi tarafından kurulan ve aldığı hatırı sayılır yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Yik Yak, beklenenin aksine 3 milyon dolardan az bir fiyata alıcı bulabildi.

Birkaç yıl önce 400 milyon dolar değer biçilen popüler uygulama 3 milyon dolardan az bir fiyata alıcı bulabildi.

Bloomberg'de yer alan iddiaya göre, kullanıcıların kimliklerini gizleyerek mesajlaşmalarına olanak veren Yik Yak isimli mobil uygulama, 3 milyon dolardan az bir ücret karşılığında Atlanta merkezli Square'e satıldı.

Uygulama Tyler Droll ve Brooks Buffington tarafından Furman Üniversitesi’nde okudukları son yıl olan 2013'te kurulmuştu.

Mezun olduktan sonra tüm zamanlarını uygulamayı daha da geliştirmek için ayırma kararı alan ikili sayesinde Yik Yak, kısa bir süre içerisinde başta ABD olmak üzere dünya çapında özellikle genç kullanıcılar arasında hatırı sayılır bir popülarite kazanmıştı.

Bu yıllarda değeri 400 milyon dolara kadar yükselen uygulama anonim sosyal ağlar yükseliş dönemindeyken ortaya çıkmış ve türünün ilk örneklerinden biri olarak dikkat çekmişti.

Aynı dönemde Sequoia’dan 62 milyon dolar yatırım almayı başaran uygulama, online linç gibi sorunlara çözümler bulamadığı için son birkaç yıl içinde hatırı sayılır miktarda kullanıcı kaybetti. Bu durum yükseliş trendi son bulan Yik Yak'ın sonunu hazırladı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.