Yeni araştırma: "Virüs dünyaya İtalya’dan yayıldı"

Yeni araştırma: Virüs dünyaya İtalya’dan yayıldı

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 20 milyona, ölü sayısı 700 bine yaklaşırken bilim dünyası virüsün kaynağını ve ilk vakayı araştırmaya devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, dünya genelinde görülen ilk vakaları inceledi. Sonuçlarda, ülkelerde görülen ilk vakaların yüzde 27’sinin corona virüsü İtalya’dan, yüzde 22’sinin Çin’den, yüzde 11’inin ise İran’dan ülkelerine getirdiği ortaya çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından yapılan yeni bir çalışmada virüsün kaynağı net olarak belirtilmese de dünyaya yayılmasında en büyük pay İtalya’ya sahip. Araştırmaya göre dünyada ülkelerin dörtte birinden fazlasına virüs İtalya’dan dönenler aracılığıyla giriş yaptı.

The Lancet adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, araştırmacılar 99 ülkede görülen ilk Covid-19 vakalarını incelendi. Buna göre, ülkelerin yüzde 27’sindeki ilk vakalar İtalya’dan dönen vatandaşları nedeniyle görüldü. İtalya’yı yüzde 22 ile Çin, yüzde 11 ile İran izledi.

Araştırmada, Çin anakarası dışında yer alan 99 ülkenin Covid-19 vakası bildirdiği ve 75 ülkedeki vakaların hepsinde uluslararası seyahat geçmişi olduğu bildirildi.

CDC’den Dr. Fatimah Dawood, “Bulgularımız, sadece birkaç ülkeden seyahatle Sars-Cov-2’nin ülkelere tüm ülkelere yayıldığını gösteriyor. Corona virüs, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 11 Mart’ta ilan etmeden önce de pandemi karakteri taşıyordu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler