Windows Phone'a ROM desteği geliyor

Windows Phonea ROM desteği geliyor

Windows Phone Internals aracı sayesinde Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile işletim sistemine sahip telefonlara ROM yükleme imkanı sunuluyor.

Android ekosisteminin sunmuş olduğu en güzel özellikten biri olan özelleştirilmiş yazılım yani Custom ROM yükleme imkanı şimdi de Windows Phone platformuna geliyor. Heathcliff isimli geliştiricinin yayınlamış olduğu Windows Phone Internals aracı sayesinde gerçekleştirilebilen "Bootloader" kilidi açma ve "Root" erişimine izin verme opsiyonları Windows Phone için Custom ROM'un önünü açıyor. Peki, custom ROM Windows Phone'a ne kazandıracak ?

Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile işletim sistemlerini kapsayan Windows Phone Internals aracı, telefonun firma tarafından konulan Bootloader kilidini açıyor ve Root işlemine izin veriyor. Root işlemi yapılmış Windows Phone, tamamen geliştiricilerin hizmetine açılıyor. Geliştiriciler bu sayede Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile sürümlerini diledikleri gibi modifiye edebilecek.

Windows Mobile sürümlerinde kullanılmayan ve sistemi yavaşlatan uygulamalar, entegrasyonlar sistemden kaldırılabilecek. Geliştiricilerin yazılım düzeylerine göre belki de çok daha hızlı bir Windows 10 Mobile işletim sistemi ile yakında karşı karşıya kalabiliriz. Android ROM mantığı ile çalışacak olan Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile ROM'ları bakalım son kullanıcıyı memnun edebilecek mi ?

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.