Virüse karşı özel hayat uyarısı yaptılar

Virüse karşı özel hayat uyarısı yaptılar

Avustralya hükümeti corona virüs tedbirleri kapsamında cinsel hayata yönelik yönergeler yayınladı.

Corona virüsün bulaşma yollarının göze alındığı yönergelerde, yeni bir kişiyle tanışmanın riskli olduğu belirtilirken; virüsün tükürük yoluyla bulaştığının altı çizilerek öpüşülmemesi gerektiği vurgulandı.

Covid-19’un yeni varyantıyla birlikte virüsün daha hızlı yayıldığı bildirilen yönergelerde, güvenli bir günlük yaşam için corona virüs kapma riskini arttırabileceği için halk, öpüşmek, yakın temas gibi eylemlere karşı uyarıldı.

İşte o yönergeler:

İnsanlar daha önce görüştüğü kişilerle, sevgilileriyle ve eşleriyle gönül rahatlığıyla görüşebilir, corona virüs kapma riskleri çok azdır.

Yeni biriyle tanışmak tehlikelidir, eğer ki tanışırsa sosyal mesafeyi korumalı, en az 1,5 metre mesafede durmalıdır.

Corona virüsün tükürük yoluyla bulaşması sebebiyle, insanlar öpüşmemelidir.

Covid-19 gibi hastalıkları ve diğer cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önleyebileceği için prezervatif kullanımı önerilmiştir.

Uzmanlar da Avustralya hükümetinin kararına katıldıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Avustralyalı doktorları, “Covid-19 ile enfekte olmuş bir kişinin yakın çevresinde olmak, onlarla yakın olsanız da olmasanız da sizi riske atmak için yeterlidir” diyor.

Doktorlar, “Bununla birlikte, öpüşmek tükürük değişimine neden olabilir ve bu da riskinizi daha da artırabilir” şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Daha önce araştırmacılar, Covid-19 riskini en aza indirmek için, özellikle cinsel aktivitelerde bulunurken, iç mekanlarda bile yüz maskelerinin kullanılmasını önermişlerdi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler