Virüs, bir mobil uygulamayı zirveye taşıdı

Virüs, bir mobil uygulamayı zirveye taşıdı

Kullanıcıların tüm dünyayı etkisi altına alacak bir virüs geliştirmelerinin beklendiği strateji oyunu Plague Inc, Çin'de en çok indirilen uygulama oldu.

Virüs yaklaşık 5 bin kişiye bulaşırken, virüs bir mobil uygulamayı tabiri caizse zirveye taşıdı.

Ndemic Creations tarafından geliştirilen ve 2012’de piyasaya sürülen Plague Inc, Çin'de en çok indirilen iOS uygulaması olurken oyunun indirilme sayısı 21 Ocak'tan bu yana artmaya devam ediyor.

Aynı habere göre, mobil oyunun popülaritesi sadece Çin'de artış göstermiyor. Plague Inc, aynı zamanda Avrupa ve ABD pazarında da indirilme sayılarını artırmış durumda.

Son dönemde pek çok kullanıcı, oyunu salgın korkusunu yenmek için oynadıklarını söylerken, oyunun geliştiricisi Ndemic Creations ise resmi Twitter hesabından konu ile ilgili bir açıklama paylaştı.

Şirket, bu gibi salgın zamanlarında oyuncu sayısında artışın sürekli yaşandığını, bunun nedeninin ise, insanların hastalığın nasıl yayıldığını öğrenmek ve salgının yapısını kavramak istemeleri olduğunu söyledi.

Şirket ‘Corona virüs’ ile ilgili kendilerine gelen sorular için insanları Dünya Sağlık Örgütü’nün ilgili sayfasına yönlendirdi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler