"Virüs Avcısı" uzman göreve çağrıldı

Virüs Avcısı uzman göreve çağrıldı

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Coronavirüs salgınında 830 kişi virüsten etkilendi, 26 kişi hayatını kaybetti.

Virüsün görüldüğü 10 kentte toplu ulaşım geçici olarak durduruldu.

10 kentte toplam 33 milyon insan karantina altına alındı.

Hastaneler yetersiz kalırken, Çin Maliye Bakanlığı, Wuhan'daki salgınla mücadele için 1 milyar yuan (144 milyon dolar) tahsis etti.

Kente uygulanan karantina önlemlerinin ne zamana kadar süreceği belirsizliğini koruyor.

Çin yönetimi dünya çapında salgına yol açmasından endişe edilen corona virüsüyle mücadeleyi "SARS savaşcısı" lakaplı 84 yaşındaki Doktor Zhong Nanshan'e emanet etti.

Solunum yolları hastalıkları konusunda uzman olan Nanshan, 2002-2003 yıllarında Çin'den 30 ülkeye yayılan ve yaklaşık 800 kişinin ölümüne yol açan SARS virüsüyle mücadelede kilit rol oynamıştı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'na bu ülkeden gelen tarifeli uçakların yolcuları, termal kameralarla kontrolden geçirildi.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Wuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni koronavirüs, solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanıyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.