Ünlü Fransız modacı hayata veda etti

Ünlü Fransız modacı hayata veda etti

Moda dünyasının efsane isimlerinden Fransız Hubert de Givenchy 91 yaşında hayatını kaybetti.

Audrey Hepburn'un yanı sıra Jackie Kennedy, Monako Prensesi Grace Kelly ve aktris Elizabeth Taylor'u uzun yıllar giydirerek onların moda idonu olmasını sağlayan ve Paris'i modanın başkenti haline getiren Fransız modacı Givenchy'nin 10 Mart Cumartesi günü uykusunda yaşamını yitirdiği açıklandı.

Hubert de Givenchy 1950 ve 60'lı yıllarda kadın modasının öncü isimlerinden biriydi. Aristokrat bir aileden gelen Givenchy, Paris güzel sanatlar akademisinden mezun olduktan sonra 1952 yılında Paris'te kendi dizayn atölyesini kurmuştu.

Givenchy özellikle "Tiffany'de Kahvaltı" filminde oyuncu Audrey Hepburn'ün giydiği siyah elbisenin tasarımcısı olarak ün kazanmıştı.

Hepburn daha sonra "Role uygun görünmenin faydası büyüktü. Givenchy'nin sade giysileri rolü hissetmemi sağladı" demişti.

Aristokrat olan Givenchy İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Pierre Balmain ve Christian Dior ile beraber çalışmıştı.

Paris zerafetinin sembolü olarak kabul edilen Givenchy markasının sahibi Bernard Arnault modacıyı, "1950'lerde Paris'i dünya modasının zirvesine çıkaran yaratıcı" olarak tanımladı.

Givenchy, 1957'de Audrey Hepburn için ürettiği parfüm "L'interdit" ile parfüm piyasasına girdi.

"Very Irresistible Givenchy" adlı parfümü 2003'te piyasa çıkaran Givenchy, bu yıldan sonra parfüm ve moda alanında başarılarını devam ettirdi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.