TÜSİAD: Bıçak kemiğe dayanmadan önlemler alınmalı

TÜSİAD: Bıçak kemiğe dayanmadan önlemler alınmalı

Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, ekonomi yönetiminin bıçak kemiğe dayanmadan gerekli önlemleri almasının çok önemli olduğunu söyledi. Bilecik, "Bugün içinde olduğumuz durumun nedeni reformların ertelenmesidir. Günübirlik tedbir ve paketler bir ülkenin sürdürülebilirliğini sorgulanır hale getiriyor; kurdaki yükseliş de bu sorgulamanın başladığını göstermiştir" dedi.

Bilecik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TÜSİAD "siyasete karışır" denir, biz ilkelerimiz gereği hiçbir zaman siyasete karışmayız. Rasyonel ekonomi politikaları uygulandığını görmeye bugünlerde çok daha fazla ihtiyacımız var. Ekonomi yönetiminin bıçak kemiğe dayanmadan gerekli önlemleri alması çok önemli.

"BUGÜNKÜ DURUMUN NEDENİ REFORMLARIN ERTELENMESİ"

Yüksek borç hepimiz için kur riski taşıyor, ülkenin döviz ihtiyacının uzun vadeli yatırımlar; bunun yapılamadığı durumlarda kısa vadeli daha likit araçlarla karşılanması gerekiyor. Bugün içinde olduğumuz durumun nedeni reformların ertelenmesidir. Günübirlik tedbir ve paketler bir ülkenin sürdürülebilirliğini sorgulanır hale getiriyor; kurdaki yükseliş bu sorgulamanın başladığını göstermiştir.

"EKONOMİ AKILCI POLİTİKALARLA YÖNETİLMELİ"

Beklentimiz önümüzdeki hassas dönemde ekonominin kararlılık ve fevkalade akılcı politikalarla yönetilmesidir. Bizim neredeyse bildiğimiz tek fonlama yöntemi banka kredisi; sürekli bankacılık sektörüne yükleniyoruz, büyümeyi sürekli bu yolla sağlamanın mümkün olmadığı açık.

Seçimlere sayılı günler kaldı ancak hala cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm ayrıntıları ile ilgili yeterli bilgi sahibi değiliz.”

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.