Time dergisi "yılın kişisi"ni seçti

Time dergisi yılın kişisini seçti

Amerikan Time dergisinin her yıl seçtiği "yılın kişisi" belli oldu.

Time dergisi "yılın kişisi" unvanını insan hakları savunucuları olan ve "Koruyucular" olarak nitelendirdiği gazetecilere verdi. Time'ın "yılın kişisi" unvanına sahip kişiler arasında İstanbul'da öldürülen Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı da bulunuyor.

Amerikan Time dergisinin "yılın kişisi" unvanına layık gördüğü isimler Cemal Kaşıkçı, Maria Ressa, Wa Lone ve Kyaw Soe Oo ile The Capital Gazette gazetesi oldu.

Time dergisinin internet sitesinde Cemal Kaşıkçı için şu ifadelere yer verildi:

"Verimli bir yorumcu ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı eleştiren bir isim olan gazeteci Cemal Kaşıkçı, en son 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğuna girerken görüldü. Veliaht Prensin emriyle öldürüldüğüne inanılan Kaşıkçı cinayeti, uluslararası tepkiye ve Suudi rejiminin derinlemesine incelenmesine yol açtı."

Time dergisinin editör kadrosu tarafından 1927'den bu yana her yıl, o yıla damga vuran iyi ya da kötü olaylarda yer alan isimlerden seçilen "yılın kişisi" unvanı için belirlenen finalistler açıklanmıştı.

Finalistler arasında ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'deki Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller de vardı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler