Tezcan: Gündemde olağanüstü kurultay yok

Tezcan: Gündemde olağanüstü kurultay yok

CHP'de Muharrem İnce'nin kurultay çağrısının ele alındığı MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Tezcan, "Gündemde olağanüstü kurultay yoktur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Merkez'de yapıldı.

MYK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Seçim sonrası Muharrem İnce'nin yaptığı açıklamalar kritik toplantıda ele alındı. Parti içindeki muhalefet, olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı.

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İnce'nin kurultay çağrısıyla ilgili olarak, "Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçları daha sağlıklı bir süreçte değerlendirilecektir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Şu anda partinin iç iktidar yarışı içinde olmasının gelecek planlaması açısından faydası olmadığını düşünüyoruz. Kurultay zamanında yapılacaktır" dedi.

"GENEL BAŞKANIN BAŞKA BİR İHSANA İHTİYACI YOK"

Tezcan, "Sayın genel başkanımız sürecin hiçbirinde parti içi iç iktidar meselelerini önüne koyarak karar vermeyecek olgunlukta bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Genel başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Herhangi bir ad altında ihsana ihtiyacı yoktur. Kamuoyunun vicdanı vereceği ihsanı büyük bir gönül rahatlığıyla vermektedir. Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu CHP'nin önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyduğu tutumun ta kendisidir. Yerel seçimlerde de partiyi başarıya götürecek anlayış böyle bir anlayıştır" diye konuştu.

"MYK TAM MUTABAKATLA GENEL BAŞKANIN ARKASINDA"

"MYK, genel başkanın tam mutabakatla arkasındadır" diyen Tezcan, farklı bir düşüncenin olmadığını belirtti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler