Tedbirler pandemi hastanelerinin yükünü azalttı

Tedbirler pandemi hastanelerinin yükünü azalttı

Ankara'daki pandemi hastanelerinde corona virüs şikayetiyle başvuran hasta sayısında ciddi anlamda azalma oldu. Ankara Şehir Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, "Başvuran hasta sayısının Yüzde 60'ın üzerinde azaldığını söyleyebiliriz" dedi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cantürk Taşçı’ya göre de; bu süreci korursak, 1-2 ay içerisinde kısıtlamaların azaltılması belki de kalkması önerilebilir.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, "Yüzde 60'ın üzerinde bize başvuran hasta sayısının azaldığını söyleyebiliriz. Bu durum bize şu şekilde fayda verdi. COVID-19 hastaları için ayırmış olduğumuz alanların bir kısmı dezenfeksiyon sonrası tekrar koronavirüs olmayan hastaların da kullanımına açılmış durumda. Vakaların azalması tabii ki bizler için mutluluk kaynağı" dedi.

Ankara Şehir Hastanesi'nin COVID-19 ile mücadelede Türkiye'nin merkez üssü konumunda olduğunu söyleyen Oğuztürk, "Ciddi anlamda bir yatak potansiyelimiz var. Yoğun bakım anlamında hem Ankara'nın hem de çevre illerin birçok hastasını kabul ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bu anlamda yatak problemi bu sürecin hiçbir anında yaşanmadı. Şu anda şunu kesin bir şekilde söylemek gerekiyor ki, Ankara Şehir Hastanesi’nde COVID-19 hastaları ile ilgili olarak hem yoğun bakım hem de servisteki yatakları anlamında ciddi bir boşluk söz konusu" diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi COVID-19 Koordinatörü, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cantürk Taşçı da süreç içinde Temmuz ve Ağustos aylarında hasta sayısında artış olduğunu, buna bağlı hem poliklinik hem de yatan hasta sayısı ile yoğun bakımdaki hasta sayılarının arttığına dikkati çekti.

Taşçı, şunları söyledi:

"Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığımızın tedbirleri kapsamında kısıtlamalara gidilerek, hasta sayılarında önlemler alınmaya başlandı. Maske, mesafe ve temizlik kontrolleri ve tavsiyelerle beraber hasta sayılarımız belli bir seviyede tutulmaya çalışıldı. Gelinen süreçte aşılanma da başladı. Bunun da çok büyük katkısı var.

COVID-19 polikliniğine başvuran hasta sayımız yüzde 80 oranında azalmaya başladı. Yatan hasta sayımızda yüzde 70, yoğun bakımda ise yüzde 50 oranında azalmamız mevcut. Bu azalma hızının aynı şekilde devam edeceğini umut ediyoruz. Eylül-Ekim ayı gibi polikliniğe günlük başvuran hasta sayımız binler seviyesindeydi; şuan 200'lere kadar düşmüş durumda. Bu süreci korursak, 1-2 ay içerisinde kısıtlamaların azaltılması belki de kalkması önerilebilir."

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler