Tarihi Notre Dame Katedrali'nde yangın

Tarihi Notre Dame Katedralinde yangın

Fransa'nın başkenti Paris'te 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı. Katedralin çatısının tamamı çökerken, kulenin yıkıldığı açıklandı.

Yangın 8,5 saatte söndürülebildi.

Yerel saatle 18.50'de başlayan yangında 93 metre yüksekliğindeki kulelerden biri ve yapının çatısı tamamen çöktü. Yaklaşık 500 itfaiyecinin müdahale ettiği yangında, yoğun çalışma sayesinde kuzey çan kulesi ile ana bina kurtarıldı.

Yangına katedralde yapılan bakım ve onarım çalışmalarının sebep olduğu belirtiliyor.

Yangının sebebi bilinmese de itfaiye yetkilileri alevlerin, "muhtemelen" 6 milyon euroluk renovasyon çalışmalarından çıkmış olabileceğini belirtti.

Fransa İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada yangında can kaybı ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Fransa'nın sembolü olarak gösterilen ve savaşlara rağmen ayakta kalan dünyaca ünlü 856 yıllık yapının büyük ölçüde zarar görmesi, Fransızlar kadar diğer Avrupalılar'ı da üzdü.

Fransa'nın milyarder Pinault ailesi, yeniden inşa çalışmaları için 100 milyon euro bağış yapacağını duyurdu.

Paris Savcılığından yapılan açıklamada ise katedralin, "yangınla istemsiz şekilde yıkılması" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı, soruşturmanın adli polis tarafından yürütüleceği bildirildi.

Fransa'da tarihi eserler ilgili çalışmalar yapan Miras Vakfından yapılan açıklamada, katedralin restorasyonu için ulusal yardım kampanyası başlatılacağı belirtildi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.