Sinovac: Türkiye'ye aşı üretim lisansı verdik

Sinovac: Türkiyeye aşı üretim lisansı verdik

Çin firması Sinovac'ın CEO’su Yin Weidong, Türkiye dahil 5 ülkeye aşı üretme lisansı verdiklerini açıkladı. Bu arada son verilere göre, corona virüse karşı geliştirilen Sinovac aşısının ölümden yüzde 100 koruduğu bildirilirken ikinci dozdan yedi gün sonra hastaneye kaldırılma üzerinde yüzde 96 etkili olduğu belirtildi.

Sinovac CEO’su Yin Weidong Bloomberg’e verdiği söyleşide aralarında Türkiye'nin de olduğu beş ülkeye üretim lisansı verdiklerini duyurdu.

Bloomberg HT'nin haberinde, Sinovac farklı klinik sonuçlarını savunurken; CoronaVac’ın gerçek dünyada daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar olduğunu ifade etti.

Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini belirtti.

Çinli şirket Sinovac’ın corona virüs aşısı CoronaVac aşısının Endonezya'daki sağlık çalışanları üzerindeki gerçek dünya verileri yayınlandı.

Sağlık Bakanı Budi Günadi Sadikin, Endonezya'nın başkent Jakarta'da ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca 25 bin 374 sağlık çalışanının takip edildiğini söyledi. Aşının ölümden yüzde 100 koruduğu bildirilirken; ikinci dozdan yedi gün sonra hastaneye kaldırılma üzerinde yüzde 96 etkili olduğu belirtildi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler