Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'i tanıttı

Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edgei tanıttı

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6 ve kavisli ekrana sahip olan kardeş modeli Galaxy S6 Edge görücüye çıktı.

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlediği lansman toplantısıyla yeni akıllı telefon modellerini tanıtan Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, çok büyük bir sürpriz yaşatmadı.

Son birkaç ayda hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Galaxy S6 ve kenarları kavisli ekrana sahip olan Galaxy S6 Edge, kablosuz şarj (wireless), sabit pil ve şirketin mobil ödeme servisi Samsung Pay ile beraber geldi.

Ekranlarının yapısı dışında hemen hemen aynı özelliklere sahip olan akıllı telefonlarda 4 adet 2.1GHz işlemci, 4K video kaydı yapabilen 16 MP arka kamera, 5 MP ön kamera ve 5.1-inch QHD (2560×1440) ekran bulunuyor.

SAMSUNG SABİT BATARYAYA GEÇTİ

Daha önce ürettiği akıllı telefonlarda değiştirilebilir batarya kullanan Samsung, bu sefer sabit bataryaya geçti. Galaxy S6’da 2550mAh, Galaxy S6 Edge’de ise 2600 mAh kapasiteye sahip bataryalar bulunuyor. Samsung, yeni cihazların şarj sorunu yaşatmayacağının altını çiziyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in bataryası 10 dakikalık bir şarjla 4 saatlik bir kullanım sunuyor. Şirketin aldığı bu değişiklik kararının kullanıcılardan alacağı tepki ise şu an için bilinmiyor.

TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Ülkemizdeki satış fiyatı henüz netleşmeyen Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, 10 Nisan'da aralarında Türkiye'nin de olduğu 20 ülkede satışa sunulacak.

Geçen sene piyasaya sürdüğü akıllı telefon modelleriyle hedeflediği satış rakamına ulaşamayan Samsung'un iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a karşı göstereceği satış performansı ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.

"SAMSUNG PAY İKİNCİ YARIDA YAYGINLAŞACAK"

Amiral gemisini tanıtan Samsung, lansmanda, hakkında çeşitli spekülasyonlar üretilen yeni ödeme servisi Samsung Pay hakkında da açıklamalarda bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Apple Pay'in en büyük rakibi olması beklenen mobil ödeme servisinin 2015'in ikinci yarısından itibaren yaygın bir kullanım oranına ulaşmasının hedeflendiği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler