Quartet Mapa Ankaralı müzikseverleri bekliyor

Quartet Mapa Ankaralı müzikseverleri bekliyor

Devlet Opera ve Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle kurulan topluluk Quartet Mapa, 15 Ocak Salı akşamı Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşuyor.

Keman sanatçısı Hüseyin Ulutaş'ın solist olduğu konser, salı akşamı saat 20.00'da başlayacak.

Bilet rezervasyon için 05337431366'yı arayabilirsiniz.

QUARTET MAPA KİMDİR ?

2008 yılında İSİS QUARTET adıyla kurulan topluluk, bu isimle 2008-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konserler vermiştir. 2016 yılı itibariyle QUARTET MAPA ismini alan topluluk Devlet Opera ve Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Quartet’in repertuarında her dönem klasik müzik bestecisinin eserleri olmasına karşın, öncelikli amacı klasik müziğin ülke çapında yaygınlaşmasına aracı olmak, çağdaş dünya ve Türk eserlerin ülkemizde seslendirilmesine katkıda bulunmak, çok sesli müzik ile zengin Türk ezgilerinin bir arada kullanıldığı yenilikçi bir müzik anlayışıyla düzenlenmiş eserlerle yerelden evrensele ulaşmaktır.

2016 yılı itibariyle repertuarını bu amaç çerçevesinde oluşturan topluluk, solist keman sanatçısı olarak topluluğa katılan Hüseyin Ulutaş’ın düzenlemelerinin de yer aldığı N.Paganini’den A.E.Çiçek’e uzanan zengin bir repertuarla konserler vermeye başlamıştır.

2016-18 sanat sezonunlarında AnkaraTürk-Japon Vakfı, ODTÜ Sanat Festivali, İstanbul Bitiyatro Bisahne, Eskişehir Belediyesi Ergin Orbey Sahnesi ve Ankara İtalya Büyükelçiliği'nde konserler vermiştir.

Derleme: Nilüfer Kızılkaya

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler