Play Store kullanıcıları için uyarı !

Play Store kullanıcıları için uyarı !

Google’ın Android işletim sisteminde yer alan kötü amaçlı yazılımlar, son birkaç haftadır teknolojinin gündeminde yer alıyor.

Son olarak Trend Micro’daki güvenlik araştırmacıları, Google Play Store’da reklam yazılımını kullanan 85 uygulamanın kötü niyetli olduğunu açıkladı. Daha da kötüsü, tehlikeli Android uygulamaları 8 milyondan fazla Play Store kullanıcısı tarafından kullanılıyor.

Google Play Store içinde yer alan kötü amaçlı yazılımlar kendini oyun ya da fotoğrafçılık uygulaması gibi gösteriyor.

Belirtilen uygulamalar simgelerini gizliyor ve yüklendikten yaklaşık 30 dakika sonra kullanıcının telefonunda bir kısayol oluşturuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Trend Micro mühendisi Ecular Xu, uygulamaların kullanıcını davranışlarını takip ettiğini ve özel teknikler kullandığını söyledi. Ayrıca uygulama kullanıcının cihazın kilidini açıp açmadığını da kontrol ediyor. Kişi kilidi açtığı zaman istenmeyen reklamlar ekranda beliriyor. Kullanıcının reklamı kapatmadan önce tamamını izlemesi gerekiyor.

Yapılan açıklamaya göre; kullanıcıların, telefona sonradan eklenen kısayolu farketmeleri ve kaldırmaları gerekiyor. Son olarak, uygulamaları gizli kalmak için ‘Java yansıması’nı kullandığını da belirtelim.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler