Pınar Ayhan'ın müzikal belgeseli "Kemâl" Şura Salonu'nda

Pınar Ayhanın müzikal belgeseli Kemâl Şura Salonunda

Sanatçı Pınar Ayhan, Kemâl isimli gösterisiyle 81. ölüm yıldönümünde yine Atatürk’ü anlatacak.

İzleyenleri, çocukluk yıllarından, ölümüne dek yaşam öyküsünün önemli duraklarında, az bilinen hikayeleriyle Mustafa Kemal Atatürk ile buluşturan Kemâl isimli oyun, yaklaşık 2 yıldır sahneleniyor.

"Bize gülmeyi ve hayattan zevk almayı öğreten o büyük lideri anlatmak benim için bir görev" diyen Pınar Ayhan oyuna ilişkin olarak şunları söylüyor:

"Bu oyunda Mustafa’dan, Mustafa Kemal’e, Mustafa Kemal Paşa’dan, Atatürk’e uzanan bir hayat yolculuğunu anlatıyorum. Şablonlarla, bilindik hikayelerle değil. Görmediğimiz bir insanı daha yakından tanımak için yola çıktık. Hala yoldayız. Bu yolculukta da her gün biraz daha yakından tanıyoruz Atatürk’ü. Anlattığımız hikayeler ve o hikayelerin içinden çıkmış şarkılar Kemâl ve bir diğer yakın tarih müzikalimiz Orada Duruverseydi Zaman’ı benzerlerinden ayırıyor. Gençler yanıma gelip, ‘bize tarih böyle anlatılmadı’ dediklerinde çok üzülüyorum. Keşke tarihimizi daha iyi bilsek, kendimizi bu ülkeyi ayakta tutan değerleri daha yakından tanıyabilseydik. İşte ben bunun için sahnedeyim"

Pınar Ayhan'ın müzikal belgeseli "Kemâl" 9 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.30'da MEB Şura Salonu'nda sahnede olacak.

"Kemâl" 11 Kasım’da İzmir, 13 Kasım’da ise İstanbul’da sahnelenecek.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.