Pfizer ve BionTech Covid-19 aşısını çocuklarda deneyecek

Pfizer ve BionTech Covid-19 aşısını çocuklarda deneyecek

ABD’li ilaç şirketi Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BionTech ile geliştirdiği corona virüs aşısını 12 ve 12 yaş üstü çocuklarda deneyeceğini ve ailelerden çocuklarını testlere kaydetme konusunda yoğun bir ilgi gördüğünü açıkladı.

Böylece, ABD’deki çocukları da içeren ilk corona virüs aşı denemesi gerçekleşecek.

Aşı Araştırma Merkezi direktörü Dr. Robert Frenck, Cincinnati Çocuk Hastanesi’ndeki bir ekibin bu hafta 16 ve 17 yaşlarındaki gençleri aşılamaya başlayacağını ve daha sonra 12 ile 15 yaş arasındaki çocukların klinik deneylere dahil olacağını söyledi.

Şirket, internet sitesinde ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) 12 yaşındaki çocukları denemeye kaydettirmek için onay aldığını doğruladı.

Dünya genelinde yarım milyondan fazla çocuğa Covid-19 teşhisi konulduğunu belirten Frenck, "Ergenler ve çocuklarda kullanılabilecek etkin bir aşının yeni tip corona virüs pandemisini kontrol altına almak için kritik olduğunu düşünüyoruz. Hatırlanması gereken önemli şeylerden biri, Covid-19’a enfekte olan çocuklar için ölüm oranının yaşlı yetişkinlere göre daha düşük olmasına rağmen sıfır olmamasıdır. Çocuklarda var olmayan bir enfeksiyon değil. Çocuklar bu nedenle ciddi bir hastalık geliştirebilir ya da ölebilir” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, “Çocuklar semptom göstermeseler bile virüsü ebeynlerine, sağlık çalışanlarına ve savunmasız durumdaki diğer insanlara virüsü yayabilirler” diyen Frenck, çocukların, multisistem enflamatuar sendrom veya MIS-C adı verilen nadir görülen ciddi bir yan etki geliştirebileceği konusunda uyardı.

Frenck ayrıca, resmi verilerin gösterdiğinden daha fazla çocuğun corona virüs ile enfekte olduğunu söyleyerek, "Sanırım, yeterince hastalanmadıkları için enfekte olan çocukların sayısını tespit edemiyoruz. İnsanlar genel olarak hafif bir öksürüğe ve burun akıntısına sahip olan çocuklarını doktora götürmüyor” dedi.

Frenck, 90'dan fazla çocuk ve gencin ise deneylere katılmak için gönüllü olduğunu aktardı.

Pfizer, iki dozluk corona virüs aşısını Alman BioNtech firmasıyla birlikte geliştirdi. Aşı corona virüse karşı bağışıklık sağlamak için virüsün genetik materyalini kullanıyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, düzenleme onayı veya yetkisi alınırsa, 2020 sonuna kadar 100 milyon doz ve 2021 sonuna potansiyel olarak 1,3 milyar doz aşı üretilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler