Özel okul teşvik sonuçları açıklandı

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı

Özel okullara devlet desteği kapsamında tercih yapabilecek öğrencilerin puanları açıklandı. Açıklamaya göre eğitim öğretim desteği için 661 bin 233 öğrenci ve 6 bin 778 özel okul başvuru yaptı. Bu kapsamda 230 bin öğrenci destek almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre okul öncesinde 77 bin 616, ilkokulda 125 bin 128, ortaokulda 161 bin 335, ortaöğretimde 297 bin 154 öğrenci başvuru işlemini gerçekleştirdi. Bunlardan 230 bini destek almaya hak kazandı.

3 Eylül itibariyle özel okul tercihi yapacak öğrencilerin puanları bakanlığın http://ookgm.meb.gov.tr ve http://meb.gov.tr/ internet adreslerinde ilan edildi. 4-10 Eylül tarihleri arasında ise öğrenciler, eğitim ve öğretim desteği kapsamında yerleşmek istedikleri özel okulları tercih edecekler.

11 Eylül’de yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra teşvik kapsamında özel okula yerleşen öğrenciler, 14-21 Eylül arasında kayıt işlemlerini tamamlayacaklar. Kontenjanların boş kalması durumunda tercih işlemi yapan öğrenciler içerisinden 22 Eylül’de ek yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve bu öğrencilerin kayıt işlemleri 22-30 Eylül arasında yapılacak.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.