"Orada Duruverseydi Zaman" bir kez daha Ankara izleyicisiyle buluşuyor

Orada Duruverseydi Zaman bir kez daha Ankara izleyicisiyle buluşuyor

Pınar Ayhan, Cumhuriyet tarihinden kesitler anlattığı, Orada Duruverseydi Zaman isimli oyununun, yeni sezondaki ilk gösterimini Ankara’da yapacak.

Çanakkale Savaşı, Karadeniz Vapuru, Özsoy Operası ve Köy Enstitüleri'ne ilişkin öykülerin yer aldığı, izleyiciye yaklaşık 100 yıllık bir zaman dilimine ait az bilinen anektodların aktarıldığı gösteri, 30 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Panora Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

Tek kişilik oyunun Proje Tasarımı Pınar Ayhan’a ait. 2000 yılı Eurovision Türkiye Birincisi olan sanatçı Pınar Ayhan, müzisyenlik kariyerine eklediği, hikaye anlatıcılığıyla, izleyicisini adeta zamanda yolculuğa çıkartıyor; bir bakıyorsunuz zaman durmuş, siz ise bir gemiyle taa 1926’lara gitmiş, Karadeniz Vapuru’ndasınız. Ya da müziğin insanı kendinden alan notalarıyla buluşan yumuşacık bir sesle mırıldanıveriyorsunuz; “Kimse Yok Mu ?” diye.

Oyunun Dönem Araştırma ve Metin Yazarlığını Banu Mertyürek Güler yapıyor. Yapımcılığını Sühan Ayhan’ın üstlendiği müzikal belgeselin, Proje Koordinatörü Ayşe Karakoç, sahne rejisi ise Özgür Billur tarafından gerçekleştiriliyor. Sahnede sanatçıya eşlik eden orkestra ise Aslı Gültekin (Çello), Bilgin Canaz (Ney), Erdinç Aktuğ (Perküsyon), Evren Kalaycıoğlu (Piyano) ve İlker Karsavuran (Bağlama/Ud/Buzuki) gibi deneyimli müzisyenlerden oluşuyor.

Oyuna ilişkin gösteri takvimi ve detaylı bilgiyi www.oradaduruverseydizaman.org adresinde bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler