Note 7 soruşturması yakında sonuçlanacak

Note 7 soruşturması yakında sonuçlanacak

Samsung'un batarya problemi nedeniyle üretimini durdurduğu ve geri topladığı Galaxy Note 7 modelinin soruşturması, kısa bir süre içerisinde sonuçlanacak.

2016 yılı Güney Koreli üretici Samsung için akıllı telefon cephesinde yaşanan Galaxy Note 7 faciası nedeniyle oldukça zorlu geçti.

Galaxy Note 7 ile büyük beğeni toplayan ve satış konusunda oldukça iyi bir ivme kazanan Samsung, ortaya çıkan batarya problemi nedeniyle önce üretimi durdurdu ve ardından telefonu piyasadan kaldırma kararı aldı.

Eylül ayından bu yana piyasada yer alan Galaxy Note 7'leri toplamaya (yüzde 96'sı toplandı) devam eden Samsung, soruşturmanın tamamlanması için de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ABD ve Güney Kore merkezli firmalar ile ortak bir çalışma gerçekleştiren Samsung, yangınların meydana gelmesine neden olan ana sebebi tespit edebilmek için soruşturmayı titizlikle yürütüyor.

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre Samsung Galaxy Note 7 soruşturmasının sonuçları, 23 Ocak tarihinde açıklanacak.

Sonuçların açıklanmasına oldukça kısa bir süre kalmasına rağmen sorunun kaynağı hakkında birbirinden farklı iddialar ortaya atılmaya devam ediliyor.

Bir kısım patlamaların sorumlusu olarak tamamen pili gösterirken, bir kısım ise Samsung'un yüksek kapasiteli bataryayı kasaya sığdırmak için tasarımsal hatalar yaptığını savunuyor.

Sonuç ne olursa olsun, her geçen gün toplanmaya devam eden Galaxy Note 7, Samsung'un marka ve maddiyat olarak oldukça fazla zarara uğramasına neden oldu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.