Netflix’e güçlü rakip geliyor

Netflix’e güçlü rakip geliyor

YouTube, video akışı platformu için kullanıcılara ücretli abonelik sağlayacağı Channel Store için çalışmalara başladı.

Bir süredir canlı yayın hizmetine daha fazla kullanıcı kazandırmak isteyen şirket, yeni abonelik hizmeti üzerine çalışmaya başladı. Wall Street Journal’da yer alan habere göre; YouTube, Channel Store adını verdiği abonelik hizmetini yakında kullanıcılara sunacak.

2020 yılından beri gündemde olan abonelik sistemi, nihayet geliyor.

Google’ın üst kuruluşu Alphabet, eğlence sektöründe hizmet sunan şirketler ile platforma katılma konusunda görüşmelere başladığını duyurdu. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “YouTube’un yeni hizmeti olan Channel Store, akış hizmetleri için harika bir pazarlama imkanı sunacak. Çünkü izleyiciler, YouTube’da ücretsiz olarak canlı yayınların veya filmlerin fragmanlarını izledikten sonra kolay bir şekilde ücretli aboneliğini başlatacak.” dedi.

Pandemi dönemiyle birlikte başta içerik üreticiler olmak üzere eğlence sektörü hızla gelişti. 2021’de 371 milyar dolar değere sahip olan video akışı piyasası, bu yıl yaklaşık 473,4 milyar dolara yükseldi.

2022’nin üçüncü çeyreğinde hizmete gireceği tahmin edilen abonelik hizmeti, doğrudan Netflix, Amazon ve Apple gibi şirketlere rakip olacak. Analistler, video akış hizmeti sunan platformların toplamda 600 milyondan fazla abonesi olduğunu tahmin ediyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.