Michelle Obama’nın kitabına ilk günde milyonluk satış

Michelle Obama’nın kitabına ilk günde milyonluk satış

ABD’nin eski first lady’si Michelle Obama’nın Becoming (Olmak) adlı anı kitabı, ABD ve Kanada’da piyasaya çıkar çıkmaz bir milyona yakın satış yaptı.

ABD’nin önceki başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın (54) Becoming (Olmak) adlı kitabı piyasaya çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü.

Kitabı yayımlayan Crown Publishing, Becoming’in ABD ve Kanada’da piyasaya çıktığı gün 725 binden fazla sattığını ve bu rakamın hızla yükseldiğini açıkladı. Yayınevi, Becoming’in en çok satan kitaplar listesinin zirvesine doğru hızla ilerlediğini bildirdi.

Michelle Obama’nın kitabının, 2018 yılında yayımlanan kitapların ilk gün satışları karşılaştırıldığında birinci sırada yer aldığı belirtildi. Yayınevi, bu başarıyı beklediklerini ve 800 bin kitap siparişi daha verildiğini, böylelikle satışın milyonları bulacağını duyurdu.

Kitabın aynı zamanda, iTunes, e-kitap ve sesli kitap satış grafiklerinde de üst sıralara yükseldiği, dünya çapında 32 dile çevrildiği kaydedildi.

Eski first lady, anı kitabında, çocuk düşürdüğünü, iki kızının tüp bebek yöntemiyle dünyaya geldiğini açıklarken, şimdiki ABD Başkanı Donald Trump’ı asla affetmeyeceğini de anlattı. Bunun nedenini de Trump’ın Barack Obama’nın ABD’de doğmadığı iddiasına destek vermesi olarak açıkladı.

Obama, kadınları güçlendirmek ve cesaretlendirmek adına kaleme aldığı kitabında yaşadığı gebelik kaybını şöyle anlattı:

"Barack ve benim için kabullenmesi çok zor bir durumdu. Deliler gibi aşıktık, çok mutluyduk ama birbirimize duyduğumuz bu sevgi çocuk sahibi olmaya yetmiyordu. Kahroluyorduk derken hamile olduğumu öğrendim. Sevincimiz kısa sürdü çünkü düşük yaptım. Eksik ve işe yaramadığınızı hissediyorsunuz."

Gebelik kaybından yıllar sonra Obama tüp bebek yöntemiyle hamile kalmaya karar verdi. Şimdi Obama çiftinin biri 20, diğeri ise 17 yaşında iki kızı bulunuyor.

Michelle Obama kitabında, eşine bir yaz akşamı nasıl aşık olduğunu da şöyle anlattı:

“Barack için bir şeyler hissetmek konusunda kendime izin verdiğim anda tüm duygular bir anda geldi. Bu hisler içinde şehvet, şükür, tamamlanma ve merak vardı.”

Kitabının tanıtımı için röportajlar veren Obama, Beyaz Saray’a gittiğinde yararlandığı Laura Bush’un kitabından bir sayfa ayırıp Melania Trump’a tavsiyede bulunmak için kendisine ulaştığını, ancak Trump’ın kendisine yanıt vermediğini söylemişti.

Katıldığı bir TV programında konuşan Obama, “Bayan Trump, First Lady rolünü yerine getirmek için güçlü ve bağımsız bir kadın. Herhangi bir konuda tavsiyeye ihtiyacı olursa Beyaz Saray’daki profesyonel ekipten yardım alacaktır” demişti.

ABD’nin ilk siyah başkan eşi olan Michelle Obama, kitabını tanıtmak için 10 şehirden oluşan bir tura çıkmaya hazırlanıyor. Ücretli konuşmalarını dinlemek isteyenlerin de biletleri tükettiği belirtiliyor.

  • Michelle Obama’nın kitabına ilk günde milyonluk satış

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.