Max Fm'in radyo sponsorluğunda gerçekleştirilen CBL Ankara'da yeni sezon fikstürü belli oldu

Max Fmin radyo sponsorluğunda gerçekleştirilen CBL Ankarada yeni sezon fikstürü belli oldu

Max Fm'in radyo sponsorluğunda gerçekleştirilen CBL Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi’nde ilk lig kurulu toplantısı gerçekleşirken, yeni sezonun fikstürü de belirlendi.

CBL Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi’nde yeni sezonda ligde mücadele edecek 22 takımın temsilcileri ile birlikte CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay, CBL Ankara Ligi Disiplin Kurulu Başkanı, Ankara Barosu Spor Hukuku Başkan Yardımcısı Av. Serhan Özdemir ve Ankara Basketbol İl Temsilcisi Yardımcısı Nami Mutlu’nun katıldığı lig kurulu toplantısı TED Üniversitesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ersin Eroğlu: “Her yıl biraz daha büyüyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, takımlara başarılı bir sezon dilerken “8 takımla çıktığımız bu yolda üçüncü sezonumuza giriyoruz. Geçtiğimiz sezon 17 takımla oynanan lig, 2017-2018 sezonunda 22 takımla oynanacak. Ankara’da gördüğümüz ilgiden ve ligin organizasyonu ile ilgili takımlardan aldığımız olumlu geri dönüşlerden çok mutluyuz. Her yıl biraz daha büyüyoruz. Oyuncularımızın aileleri ile birlikte hafta sonlarında yaşadıkları heyecanı tribünlerde görmek mümkün. Ankara’nın gri havasına farklı bir renk getirdik. Bizimle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyor ve sakatlıklar olmadan başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

Kura çekimi öncesinde gerçekleştirilen sunumda lig ile ilgili geçmişe dönük bilgiler verilirken, 2017-2018 sezonunun statüsü de açıklandı.

İlk 4 Hafta Seviye Tespit Maçları Oynanacak

Seviye tespit maçlarının oynanacağı ilk turda 4’erli 3, 5’erli 2 grup olmak üzere takımlar toplam 5 grupta mücadele edecekler. Oynanan maçların ardından performansa göre sıralanacak 22 takımdan ilk 8 F, sıralamadaki sonraki 7 takım G, kalan diğer 7 takım da H grubunu oluşturacak ve tek devreli lig usulüne göre oynanacak karşalışmalar sonrasında oluşacak sıralamada F Grubu’nun 8 takımı ile G Grubu’nun ilk 2 takımı doğrudan play-offlara katılmaya hak kazanacak. Kalan 12 takım arasında çapraz eşleşme sonucu oynanacak play-off eleme turunun ardından ise play-off’a kalan son 6 takım daha belli olacak. Play-off turunda ise çapraz eşleşmeler sonucunda oynanacak maçlarla şampiyon belirlenecek.

CBL Ankara 2017-2018 seviye tespit grupları ve 3 Aralık 2017 tarihinde başlayacak sezonun ilk hafta maç programı şöyle:

A Grubu

TÜRK TELEKOM
ROKETSAN
YAPI KREDİ
DENİZBANK

B Grubu

ASELSAN
BİLKENT HOLDİNG
LİMAK HOLDİNG
TÜRK TRAKTÖR

C Grubu

T.C. MERKEZ BANKASI
ENERJİSA
FNSS
T.C. HAZİNE MÜST.

D Grubu

TAI
MAN
EPDK
ANK. DİŞ HEK. ODASI.
ORTANA

E Grubu

TÜRKİYE PETROLLERİ
SSM
TKDK-TARIM REF. GM.
İNNOVA
OYAK

Maç programı:

3 Aralık Pazar (TED Üniversitesi Prof. Dr. Rüştü Yüce Spor Salonu)

11:00-12:30 TÜRK TELEKOM - DENİZBANK
12:45-14:15 ROKETSAN - YAPI KREDİ
14:30-16:00 MAN - ORTANA
16:30-18:00 EPDK - ANK. DİŞ HEK. ODASI
18:15-19:45 SSM - OYAK
20:00-21:30 TKDK TARIM REF.GM. - İNNOVA

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler