Masaüstü ve dizüstü oyun bilgisayarı birleşti

Masaüstü ve dizüstü oyun bilgisayarı birleşti

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2019'da birçok teknolojik ürün tanıtıldı. Bilgisayar üreticisi Asus da fuarda, tasarımıyla standart masaüstü bilgisayarların yerini alan dizüstü modeli ROG GZ700'ü meraklılarıyla buluşturdu.

Asus'tan yapılan açıklamada, klavyesi sökülerek farklı kullanım senaryolarına imkan tanıyan dizüstü oyun bilgisayarının, laptop formunda kullanılırken de yüzeye çapraz yerleşerek hem gelişmiş soğutma sağladığı hem de zengin bir ses deneyimi yaşattığı belirtildi. Alüminyum gövdeye sahip ROG GZ700'ün 17,3 inçlik Full HD ekranının ultra akıcı 144 Hz yenileme hızı ve G-SYNC teknolojisinin, 3 ms tepki süresi olanağı tanıdığı bildirildi.

Intel'in Core i9 işlemcisi ve GeForce RTX 20 Serisi harici grafik işlemcisiyle çalışan ASUS ROG GZ700’ün soğutma sistemi sayesinde hem işlemcinin hem de ekran kartının standart hızların üstüne çıkan performans sağladığı aktarıldı.

Klavyesi ve ekranı ayrılabilen ROG GZ700'ün, alt kısımda yer alan menteşeli desteğiyle tek elle masaya kurulabildiği ve ekranı farklı açılardan görüntüleme imkanı sunduğu bildirildi. Akıllı hoparlör sistemi ile bas artarken, dinamik ses aralığının da genişlediği dile getirildi. Oyunları en yüksek akıcılıkta oynatabilmek için GeForce RTX 2080'in harici ekran kartından faydalanan ASUS ROG GZ700’ün, Nvidia Turing mimarisi sayesinde oyunlardaki aydınlatma, gölge, yansıma ve diğer efektleri çok daha gerçekçi hale getirdiği kaydedildi.

ROG GZ700'ün, yılın ikinci çeyreğinde oyun tutkunlarıyla buluşması bekleniyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler