Mars Kampı yaz okulu öğrencilerini bekliyor

Mars Kampı yaz okulu öğrencilerini bekliyor

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından yaz tatilinin değerlendirilmesi için bir çok üniversitenin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği gençlik kamplarının yanı sıra kısa dönemler halinde açılan yaz okulları da seçenekler arasında.

Merkezi Ankara’da olan Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği Mars Kampı yaz okulu, özellikle ilköğretim ikinci kademede fen, matematik ve sosyal bilgiler gibi farklı konu alanlarında kapsanan kavramları, deneyim odaklı bir yaklaşımla uygulama fırsatı sunacak.

Enstitü kurucularından Ali Türker, Mars Kampı’nın programını hazırlarken “yaz unutuşu” riskini de göz önüne aldıklarını belirtiyor.

Türker, “Beyin çok ekonomik bir organ, kullanmadığını unutuyor ve yeni kavramlara yer açıyor. John Hopkins Üniversitesi’nin çok geniş ölçekte yaptığı araştırmaya göre öğrenme faaliyeti olmadan geçen her ay, eğitim yılında ortalama bir ayda kazanılan fen, matematik ve dil bilgilerinin unutulmasına yol açıyor. Her yıl yaz aylarında oluşan bu kayıp, katlanarak ilerki yıllarda akademik başarının ciddi biçimde düşmesine yola açabiliyor” dedi.

Mars Kampı kaybın önüne geçmek bir tarafa, çocukların gelecekte karşılaşması muhtemel sorunlara çözüm geliştirme kapasitesini artırmak için tasarlandı.

Uygulama ve deneyim odaklı bir laboratuvar niteliğinde planlanan sınıflarda gerçekleşecek proje çalışmaları, birlikte okuma, spor, dijital düşünme ve takım kurma etkinlikleri ile de desteklenecek.

Çıkış noktalarını “Mars’taki olağanüstü koşullar üzerinden öğrencilerin problem çözme, sürdürülebilir modeller kurma, transdisipliner düşünme gibi beceriler kazanmalarını sağlamak” olarak açıklayan Ali Türker, bilimsel yöntemlerle büyük problemlerin çözümü için birlikte çalışmaya öncelik verdiklerini belirtiyor.

Mars Kampı, Hacettepe ve ODTÜ’den bilim insanlarının katkısı ile ikişer haftalık dönemler halinde yaz boyu devam edecek.

Kamp, ikişer haftalık dönemler şeklinde, 11-14 yaş grubu öğrencilerle Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, okulun sonunda Mars Öncüsü ve Genç Fütürist sertifikalarını almaya hak kazanacak.

EĞİTİM TAKVİMİ

1. Dönem 18 Haziran-29 Haziran
2. Dönem 2 Temmuz-13 Temmuz
3. Dönem 16 Temmuz-27 Temmuz
4. Dönem 30 Temmuz-10 Ağustos
5. Dönem 3 Eylül-14 Eylül

Mars Kampı için detaylı bilgiyi www.marskampi.com adresinde bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler