Kur ve zam protestosuna 70 gözaltı

Kur ve zam protestosuna 70 gözaltı

İstanbul, Ankara ve İzmir'de vatandaşlar döviz kurundaki sert yükseliş ve art arda gelen zamları protesto etmek için sokaklara çıktı. İstanbul'da toplanan gruba polis müdahale etti, 70 kişi gözaltına alındı.

Döviz kurundaki sert yükseliş ve art arda gelen zamları protesto etmek İstanbul’un Kadıköy, Şişli, Eyüpsultan, Bakırköy ve Beylikdüzü ilçelerinde protesto gösterileri yapıldı.

Grup ellerindeki pankartlarla ‘hükümet istifa' sloganlar atarak iktidarı protesto etti. Sloganlar atan grubun çevresini saran polisler, bir süre sonra gruba müdahale etti.

Yapılan gösterilerde, kur ve zamları protesto eden göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Protestoların izinsiz olduğunu belirten polis, 46'sı erkek 24'ü kadın, 70 göstericiyi gözaltına aldı.

Ankara'da ise ODTÜ'lü bir grup öğrenci sokağa çıkarak zamları ve iktidarı protesto etti. Öğrencilere polis müdahalede bulundu.

İzmir'de de vatandaşlar ‘AKP halka hesap verecek' sloganları atarak yürüdü. Çevredeki vatandaşlar ise yürüyüş yapanlara tencere ve tavalarla destek verdi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler