KPSS iptal edildi!

KPSS iptal edildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Devlet Denetleme Kurulu'nun suç duyurusu üzerine başlattığı 2022 KPSS sorularının çalındığına/sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili soruşturması sürerken; ÖSYM’nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy önemli bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurdu. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılması planlanan sınavlar ise ertelendi. ÖSYM Başkanı, sınavlara ilişkin yeni takvimin 17 Eylül’de başlayacağını bildirdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS'de soruların çalınması iddialarına ilişkin "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" dedi.

Ersoy, "Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız" ifadelerini kullanırken "Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.