Konserlerde iPhone kullanımı yasaklanıyor

Konserlerde iPhone kullanımı yasaklanıyor

Apple, almış olduğu yeni patent ile konser, film gibi aktivitelerde kullanıcıların telefona erişim bağlantılarını kesebilecek.

Dev teknoloji şirketi Apple, almış olduğu yeni patentin kullanımı noktasında tartışmalara sebebiyet verecek gibi gözüküyor.

Apple; konser, sinema gibi çok katılımlı etkinliklerde kullanacağı yeni patenti çerçevesinde, kullanıcıların akıllı telefonlarına bağlantılarını engelleyebilecek.

Apple'ın yeni patenti kızılötesi teknolojisi ile birlikte çalışacak. Kızılötesi ile konser, sinema gibi toplu katılımı bulunduran etkinliklere yönelik olarak iPhone cihazlarının kameralarını tespit ederken, kamera verilerini yorumlayabilecek.

Apple'ın yeni patenti bu bağlamda cihaz kameralarına hakim olarak, kullanıcıların fotoğraf-video gibi medya çekimlerini engelleyebilecek.

Cihazda bulunacak kızılötesi verici, mobil aygıtların kayıt işlemlerini devre dışı bırakma amacı taşıyan kodlanmış veri paketleri üretebilecek.

Yeni çıkacak iPhone modellerine uyarlanması beklenen teknolojinin, toplu etkinliklerdeki görüntü alımı yasağına yönelik olacağı ifade ediliyor.

The Independent'da yer alan habere göre, Apple'ın yeni patenti yalnızca görüntü alımını engelleyecek nitelikte olmayacak.

Kullanıcılar ayrıca özel nitelik taşıyan, antika eser, heykel gibi nesneleri fotoğraflamalarının ardından, nesne ile ilgili bilgi sahibi olabilecekleri bir platforma yönlendirilebilecekler.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler