KKTC’de askeri bölgede patlama

KKTC’de askeri bölgede patlama

KKTC'nin Girne kentinde askeri bölgedeki mühimmat deposunda patlamalar yaşandı.

İlk belirlemelere göre can kaybı olmazken; patlamaların önemli ölçüde azaldığı açıklandı. Çıkan yangın da kontrol altına alındı.

Bu arada Girne'de bir otelin müşterileri tedbir amacıyla sahile indirildi.

Tedbir amaçlı olarak boşaltılan Arapköy sakinleri evlerine dönmeye başlarken, polis, mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Girne'nin doğusunda bulunan askeri bölge içerisindeki bir cephanelikte çıkan yangın sonrası meydana gelen patlamalarda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu bildirdi.

Patlamaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay olay yerine intikal etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Girne'nin doğusunda bulunan askeri bölge içerisindeki bir cephanelikte çıkan yangın sonrası meydana gelen patlamalarda can kaybı yaşanmaması sevindirici." dedi.

Olayda bazı yaralanmaların yaşandığı ve patlamaların azaldığına işaret eden Akıncı, şu anda endişe edecek bir durumun olmadığını söyledi.

Akıncı, askeri yetkililerden aldıkları bilgiye göre büyük patlamaların bittiğini ama yine de sükunet içinde beklemeleri gerektiğini ifade ederek, Türkiye ile de istişare içinde olduklarını, gerekmesi halinde yardımlaşma yapılacağını aktardı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.