Kiralık robot dönemi başlıyor !

Kiralık robot dönemi başlıyor !

Yakında hayatımızı kolaylaştıracak Pepper robotlar, Ekim ayında ön siparişe açılarak kiraya verilmeye başlanacak.

Geçtiğimiz yıl Japon teknoloji devi SoftBank tarafından tanıtılan Pepper, duygusal zekaya sahip olması bakımından diğer robotlardan ayrılıyor. Pepper, üzerindeki kameralar, sensörler ve mikrofonlar yardımıyla bulunduğu yerdeki duygusal değişimleri analiz edebiliyor ve buna uygun tepkiler verebiliyor.

Pepper barındırdığı bu insansı özelliği sayesinde insanlarla doğrudan etkileşime geçebiliyor. Bu sayede bu robotlar ürünler satabiliyor, oyunlar oynayabiliyor, karşılıklı diyaloglar kurabiliyor. Yani bir insanın yapabileceği birçok görevi yerine getirebiliyor.

Pepper, önümüzdeki aylarda Japonya’daki firmalar için kiraya verilmeye başlanacak. Bu sayede firmalar robotlardan oluşan filo planlarını hayata geçirebilecek. Popüler yiyecek ve içecek üreticisi Nestle, bu planı hayata geçirmek isteyen ilk şirketler arasında yer alıyor. Nestle, Pepper'lardan oluşan 1000 kişilik ekibiyle Japonya’daki mağazalarında kahve satmayı planlıyor. Öte yandan birçok şirket bu robotlarla hizmet ağını geliştirerek daha iyi bir müşteri deneyimi sunabilecek.

Peki Pepper'ların kirası ne kadar ?

SoftBank’ın şirketlere özel olarak çıkartacağı özel Pepper'lar, 36 ay süre ile kiralanabilecek. Pepper’in aylık kirası ise 444 dolar olarak belirlendi. Bu durumda 36 aylık kiralama kontratı yapan bir şirket 16 bin dolara Pepper’i 3 yıllığına kendi hizmetine almış olacak. 36 aylık kiralama süresinin sonunda da şirketler insansı robot Pepper’ı SoftBank’a geri iade edecekler. Pepper’ı kiralamak isteyen şirketler için ön sipariş süreci 1 Ekim’de başlayacak.

SoftBank, Alibaba ve Foxconn’dan 236 milyon dolarlık bir yatırım aldığını ve gelecekte küresel pazarda Pepper’i ve diğer robotik ürünlerini sunmayı hedeflediklerini de aktardı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler