Kadınlara yönelik şiddete karşı ışık enstalasyon sergisi "Karanlığı Aydınlat" Seğmenler Parkında...

Kadınlara yönelik şiddete karşı ışık enstalasyon sergisi Karanlığı Aydınlat Seğmenler Parkında...

Farklı dallardan sanatçılar, kadınlara yönelik şiddete "dur" demek için Türkiye’de benzerine rastlanmamış bir sergiye imza atıyor.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İsveç Büyükelçiliği ortaklığında gerçekleştirilen ‘Karanlığı Aydınlat’ ışık enstalasyon sergisi, kadınların maruz bırakıldığı şiddetin farklı biçimlerini ışık tasarımlarıyla anlatacak.

Eş Küratörlüğünü Ekin Kılıç ve Fırat Engin’in üstlendiği sergi, Çankaya'daki Seğmenler Parkında 10 Aralık'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Seğmenler Parkının çeşitli ışık enstalasyonlarıyla düzenlenmesi ile oluşturulan sergi; fiziksel şiddet, ekonomik şiddet, kadın cinayetleri ve aile içi şiddet olmak üzere kadınların maruz kaldığı şiddet türlerine dikkat çekiyor.

Çağdaş sanat alanında usta 12 sanatçının sergilediği 10 eser parkta belirlenen bir patika üzerinde ziyaretçilerle buluşuyor.

Neon, led, spot ve ampul gibi malzemelerin parkın doğal dokusu ile buluştuğu sergide yer alan sanatçılar ise şöyle: Aykut Öz, Ece Kibaroğlu, Ecem Dilan Köse, Efe Alpay, Ekin Kılıç, Emre Okçuer, Erhan Tunalı, Esra Koruç, Fırat Engin, Hazal Ünsal, Oğuz Akın ve Zeynep Üçöz.

“Karanlığı Aydınlat”, 10 Aralık'a kadar 17.00 – 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler