İşlenmiş yiyecekler kanser riskini ne kadar etkiliyor ?

İşlenmiş yiyecekler kanser riskini ne kadar etkiliyor ?

İşlenmiş yiyeceklerle kanser arasındaki ilişki yeni bir araştırmayla yeniden gün yüzüne çıktı. İnsanların giderek daha fazla "işlenmiş gıdalarla" beslendiğini gösteren araştırma bu yiyeceklerin kanser riskini arttırdığını ortaya koydu.

Dünya, işlenmiş gıdalarla giderek daha fazla besleniyor, bu durum kanser riskini arttırıyor.

Fransa'da 105 bin kişinin katıldığı araştırmada endişe verici sonuçlar alındı. Tüketilen yiyeceklerin yüzde 18'inin yani yaklaşık beşte birinin "aşırı işlenmiş gıdalardan" oluştuğu ortaya çıktı.

HAZIR KEKLER, EKMEKLER, CİPSLER...

Araştırmacılar işlenmiş gıda tüketimi ile kanser vakaları arasında da bağlantı buldu.

İstatistikler işlenmiş yiyeceklerin kanser riskini yüzde 12 arttırdığını gösteriyor.

Hazır kekler ve ekmekler, paketlenmiş tüm atıştırmalıklar, çikolata, cipsler ve gazlı içecekler aşırı işlenmiş yiyecekler olarak sınıflandırılıyor. Hazır köfteler, hazır tavuk ve balık köfteleri, hazır çorbalar, donmuş yiyecekler de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Tamamen şeker kullanılarak yapılan yiyecekler de tehlikeli olarak niteleniyor.

Bu yiyeceklerin tüketiminin, gelecekte kanser hastalarının sayısını büyük oranda arttırabileceği uyarısında bulunuldu.

İŞLENMİŞ GIDALARLA SİGARA EN ÖNEMLİ KANSER NEDENİ

Ancak uzmanlar sadece işlenmiş yiyeceklerin değil, sağlıksız bir yaşam tarzının da kanser riskini arttırdığını söylüyor.

İşlenmiş yiyeceklerin obeziteye yol açtığını belirten doktorlar bunun sigara tüketimiyle birlikte kanserin en önemli sebepleri arasında olduğunu vurguluyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler