iOS 10 sıvı temasına karşı uyarıyor

iOS 10 sıvı temasına karşı uyarıyor

iOS 10 Beta 3 güncellemesi ile birlikte ilginç bir güvenlik odaklı özelliğin sisteme eklendiği fark edildi. iOS artık sıvı teması durumunda uyarı verecek.

WWDC 16 etkinliğinde tanıtılan iOS 10 güncellemesi, pek fazla yenilik getirmemesi ile çok eleştirilmişti. Ancak Apple, iOS 10 ile sınırlarını aşmış ve API desteğini arttırarak geliştiricilerin sistemi daha rahat kullanmasına olanak sağlamıştı.

Geliştirme aşaması devam eden iOS 10 Beta sürümleri ile karşımıza çıkan Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 10 Beta 3 güncellemesini yayınlamıştı. iOS 10 Beta 3 güncelleme içeriğinde performans ve stabilite artışının olduğu bahsediliyordu. Ancak yeni bir özelliğin sisteme eklendiği ortaya çıktı.

Kullanıcı güvenliği açısından, sahte Lightning kablolarını desteklememe ve telefon aşırı ısındığında kullanımı engelleme gibi sürekli tedbirler alan Apple, şimdi de sıvı temasına karşı kullanıcılarını uyarıyor. Peki, iOS 10'da sıvı teması uyarısı hangi durumlarda ortaya çıkıyor ?

Sıvı temasına karşı uyarı

iOS 10'da eğer Lightning kablosunda sıvı teması varsa iPhone/iPad'i şarja taktığınızda karşınıza bir uyarı ekranı çıkacak. Bu uyarı ekranında Lightning kablosunun sıvı ile temas etmiş olabileceği ve çıkarıp kurulamanız gerektiği yer alacak. İster bu uyarıyı iptal edebilir isterseniz de güvenlik uyarısını ciddiye alıp önlemlerinizi alabilirsiniz.

Güvenlik açısından hem cihazı hem de kullanıcıyı koruyan bu özelliğin, gayet başarılı bir hamle olduğu söylenebilir.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.