Instagram, herkesin beklediği özelliği getiriyor

Instagram, herkesin beklediği özelliği getiriyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellik daha açığa çıktı.

'Edit Grid' olarak adlandırılan özellik, kullanıcıların profil sayfalarında yer alan gönderilerin yerlerini düzenlemesine yardımcı olacak. Instagram'a yüklenmiş olan ilk gönderi bile en güncel gönderiler arasına yerleştirilebilecek.

Mobil uygulamalarla ilgili yaptığı sızıntılarla bilinen bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan yeni özellik, kullanıcıların profil sayfalarındaki paylaşımları diledikleri gibi düzenleyebilmelerine imkan tanıyor.

WebTekno'da yer alan habere göre; Alessandro Paluzzi, özelliğin nasıl görüneceğini gözler önüne seren iki ekran görüntüsü paylaştı. Bu ekran görüntülerinden bir tanesi, Instagram mobil uygulamasına eklenecek yeni bir ayar sayfasını gösteriyor.

Bu ayar sayfası, Edit Grid (ızgarayı düzenle) ismiyle bulunacak ve "Profili Düzenle" bölümünde yer alacak. Edit Grid bölümü, kullanıcıların kendi profil sayfalarını yönetmelerine imkan tanıyacak. Bu ayar sayfasına ulaşan bir kullanıcı, profil sayfasındaki tüm paylaşımların yerini dilediği gibi değiştirebilecek.

Instagram, gönderilerin yalnızca kronolojik sırayla yerleştirilmesine imkan tanıyordu. Ancak bundan sonra bu durum değişecek gibi görünüyor. Zira; yeni özellik sayesinde Instagram'a yüklenmiş olan ilk gönderi bile en güncel gönderiler arasına yerleştirilebilecek.

Kullanıcılar bu sayede, en sevdikleri paylaşımları en üst sıralarda tutabilecek. İçerik üreticiler de en çok beğeni alan ya da sponsorluklar kapsamında paylaştıkları gönderiler üzerinde daha fazla hakimiyete sahip olma imkanı yakalamış olacak.

Instagram, geliştirmekte olduğu yeni özelliği hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Ayrıca bu özellik, şu an için test aşamasında da görülmedi. Bu yüzden, bu önemli özellik için bir süre daha beklenmesi gerekiyor olabilir.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.