IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporunu güncelledi

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD, Birleşik Krallık ve Suudi Arabistan'a yönelik büyüme beklentilerini düşürürken, Euro Bölgesi, Japonya ve Çin'e ilişkin büyüme tahminlerini ise yükseltti.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm (DEG) Raporu'nu "Güçlenen Toparlanma" başlığıyla güncelledi.

Dünya ekonomisindeki iyileşmenin ivme kazandığı vurgulanan raporda, 2017 ve 2018 yıllarına yönelik küresel büyüme beklentileri sırasıyla yüzde 3,5 ve 3,6'da sabit bırakıldı.

Buna karşın, ABD'ye ilişkin büyüme tahminlerini nisanda yayınlanan önceki DEG raporuna kıyasla aşağı çeken IMF, raporunda negatif revizyona ABD Başkanı Donald Trump'ın mali politikalarının beklentilere kıyasla daha az genişlemeci olacağını gerekçe gösterdi.

Bu çerçevede, ABD ekonomisinin yeni büyüme beklentileri bu yıl için yüzde 2,3'ten yüzde 2,1'e ve gelecek yıl için yüzde 2,5'ten yüzde 2,1'e indirildi.

Euro Bölgesi, Kanada ve Japonya'nın beklentileri yükseltildi

Diğer taraftan, kuruluşun gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan Euro Bölgesi, Japonya ve Kanada'nın 2017 beklentilerini yeniden yukarı yönlü revize edilmesi dikkati çekti.

Raporda, siyasi risklerin azaldığı Euro Bölgesi'ne ilişkin bu yılki büyüme tahmini yüzde 1,7'den yüzde 1,9'a ve 2018 tahmini de yüzde 1,6'dan yüzde 1,7'ye yükseltildi.

IMF'nin Euro Bölgesi'ne yönelik beklentilerini yukarı çekmesinde Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya'ya yönelik projeksiyonların yükseltilmesi belirleyici oldu.

En yüksek revizyon Kanada'ya

Raporda, Japonya'ya yönelik 2017 beklentisi 0,1 puan artışla yüzde 1,3'e güncellenirken, 2018 beklentisi yüzde 0,6 sabit tutuldu.

Kanada ise bu yılki büyüme beklentisinin 0,6 puan artışla 2,5'e revize edilmesiyle, raporda en yüksek pozitif revizeyi gören ülke niteliğini kazandı. Öte yandan, ülkenin 2018 büyüme beklentisi ise yüzde 2,0'den yüzde 1,9'a çekildi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler