İlhan Koman heykeli yeniden Seğmenler Parkı'nda

İlhan Koman heykeli yeniden Seğmenler Parkında

Çankaya'daki Seğmenler Parkı’ndan 2016 yılında bakım yapılacağı gerekçesiyle götürülen ve bugüne kadar akıbeti belli olmayan İlhan Koman heykeli, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başlattığı kampanya ve Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle Seğmenler Parkı'ndaki yerine konuldu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İlhan Koman'ın eserinin yeniden Seğmenler Parkı'na dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e desteklerinden dolayı teşekkür eden ve plaket sunan Candan, "Bu güzel etkinlik 25 yıldır hasret olduğumuz bir tabloyu da bizlere gösterdi. Büyükşehir Belediyemiz ile Çankaya Belediyemiz Ankara'nın yeniden hak ettiği değere kavuşması için bir arada, bu anlamlı etkinlikte buluştu" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yıllar içinde Başkent'in hafızası konumundaki eserlerin yok edildiğine dikkat çekerek, "Başkentimizin hafızasını her anlamda yeniden ortaya çıkaracağız. Uygar Başkentlerde olduğu gibi Ankara da kültürün sanatın, turizmin başkenti olacak" dedi. Heykelin yeniden Seğmenler'e dönüşünde emeği geçenleri kutlayan Yavaş, el ele Başkentin değerlerini yeniden yükselteceklerini söyledi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.