HÜDA-PAR seçime katılabilecek

HÜDA-PAR seçime katılabilecek

YSK, HÜDA-PAR'ın 24 Haziran seçimlerine katılabileceğini açıkladı. HÜDA-PAR ile birlikte seçime 11 siyasi parti katılacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime katılamayan siyasi partilerin itirazlarını karara bağladı. HÜDA-PAR'ın itirazı kabul edilirken DSP ve ANAP'ın itirazı reddedildi.

YSK, seçime katılacak 10 partiyi, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olarak açıklamıştı. HÜDA-PAR 11. parti oldu.

YSK'NIN HÜDA-PAR KARARI RESMİ GAZETE'DE

YSK’nın Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine girmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, HÜDA-PAR'ın oy verme günü olan 24 Haziran'dan 6 ay öncesinde yurt genelinde 41 ilde teşkilatlanma koşulunu sağladığı belirtildi.

Partinin, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu ile 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili maddelerinin öngördüğü koşullara sahip olduğunun tespit edildiği, bu nedenle 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine katılma koşullarını taşıdığının anlaşıldığı bildirildi.

Bu kapsamda, 22 Nisan'da ilan olunan siyasi partilerin yanı sıra HÜDA-PAR'ın da 24 Haziran'da birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılabileceği kaydedildi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler