Harvey Weinstein ve şirketine 'taciz' davası

Harvey Weinstein ve şirketine taciz davası

ABD'de New York Başsavcısı Eric Schneiderman, cinsel taciz iddialarıyla karşı karşıya olan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein ve şirketine kadın çalışanları yaygın cinsel taciz, tehdit ve ayrımcılıktan koruyamadığı suçlamasıyla dava açtı.

New York Başsavcısı Eric Schneiderman'ın hazırladığı dava dosyasında Harvey Weinstein, şirketindeki kadın çalışanlara "defalarca ve ısrarcı biçimde" cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.

Davanın, Weinstein şirketinin satılmasının an meselesi olduğu yönündeki haberler üzerine açıldığı, böyle bir satışın kurbanlara tazminat ödenmesinin önünü kesebileceği belirtildi.

Dosyada, "Şikayetimizde ifade edildiği üzere, Weinstein şirketi, kadın çalışanlarını yaygın cinsel taciz, tehdit ve ayrımcılıktan koruyamayarak New York yasalarını defalarca ihlal etmiştir" ifadesine yer verildi.

Weinstein'ın avukatı Ben Brafman, müvekkiline yöneltilen birçok suçlamanın "dayanağı" olmadığını savundu. Brafman, Weinstein'ın kusurlu davranışlarının bulunduğunu, öte yandan bunların kesinlikle suç teşkil etmediğini belirterek soruşturmanın sonunda müvekkilinin, film endüstrisinde herhangi bir yöneticinin yaptığından çok daha fazla kadını kilit pozisyonlara getirdiğinin anlaşılacağını söyledi.

ABD'li yapımcı 65 yaşındaki Weinstein, aralarında Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ve Cara Delevingne başta olmak üzere birçok ünlü ismin bulunduğu çok sayıda kadının cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış, erkek kardeşi Robert ile kurduğu film şirketinden çıkarılmış ve yapımcının Hollywood film akademisiyle ilişiği kesilmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler