Harvey Weinstein taciz iddialarında bulunan kadınlarla 25 milyon dolara uzlaştı

Harvey Weinstein taciz iddialarında bulunan kadınlarla 25 milyon dolara uzlaştı

Uma Thurman, Angelina Jolie, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi birçok ünlü yıldızın da aralarında bulunduğu yaklaşık 70 kadın tarafından tecavüz ve cinsel tacizle suçlanan Hollywood filmleri yapımcısı Harvey Weinstein ve iflas halindeki şirketinin kurulunun, davacılarla geçici olarak 25 milyon dolarlık bir uzlaşmaya vardığı belirtildi.

New York Times’ın davanın avukatlarına dayandırdığı haberine göre, Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein ve iflas halindeki şirketinin kurulu, Weinstein hakkında taciz ve tecavüz iddiasında bulunan yaklaşık 70 kadına 25 milyon dolar tazminat ödeme konusunda geçici olarak anlaştı.

Buna göre, anlaşma Weinstein'in tarafından tecavüze ve tacize uğradığını beyan eden tüm kadınların davalarını kapsıyor. Ancak, anlaşmaya göre Weinstein hiçbir şekilde tacizden sorumlu tutulmayacak ve ödeme yapmayacak. 25 milyon dolar Weinstein'in iflas halindeki şirketinin sigorta poliçesinden karşılanacak.

67 yaşındaki Weinstein yaklaşık iki yıl önce aralarında Gywneth Paltrow, Angelina Jolie, Kelly Brook ve Asia Argento gibi birçok ünlü yıldızın bulunduğu ve çoğunluğu aktris ve set çalışanı 70 kadın tarafından tecavüz ve cinsel taciz iddiasıyla suçlanmıştı. Ancak Weinstein iddiaları kabul etmemişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.