Haruki Murakami kişisel arşivini kütüphaneye dönüştürüyor

Haruki Murakami kişisel arşivini kütüphaneye dönüştürüyor

Sahilde Kafka ve İmkansızın Şarkısı gibi kitaplarıyla dünyada olduğu kadar ülkemizde de mega sevilen ve 10.000 plaklık dev arşiviyle bizleri şaşırtan yazar Haruki Murakami, kendi eşyalarından oluşan bir kütüphane açıyor.

Murakami’nin 37 sene sonra Japonya’da düzenlediği ilk basın toplantısında yapılan açıklamaya göre ünlü edebiyatçı, kişisel arşivini mezun olduğu Waseda Üniversitesi‘ne bağışlıyor. İçerisinde el yazmaları, çalışma notları, mektupları ve 10 bin parçalık plak koleksiyonu bulunan arşivin tamamını bağışlayan Murakami, çalışma odasına benzer bir şekilde dekore edilecek kütüphanede plak dinlemek için ve yayınları incelemek için ayrı bölümler olacağının da altını çizdi.

Üniversitede öğrenci olduğu dönemde derslere girmektense kütüphanede oturup eski kitapları okumayı tercih ettiğini paylaşan Murakami, “Bu deneyim benim yazarlık hayatımı belirledi. Bu mekan benim eserlerim üzerine çalışma yapmak isteyen Japon ve yabancı araştırmacılara faydalı olabilirse çok mutlu olurum. Buranın yalnızca benim eserlerim üzerine değil, kültürler arasında bir diyaloğa vesile olmasını umuyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler