Güvenpark saldırısında tahliye

Güvenpark saldırısında tahliye

Ankara'da 13 Mart 2016'da Kızılay'daki Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü otomobille düzenlenen, 36 kişinin hayatını kaybettiği, 349 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili 9'u tutuklu 55 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Baran Ergin'in, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Ara kararları açıklayan Mahkeme Başkanı Fahrettin Yıldız, sanık Baran Ergin'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdiklerini bildirdi.

Duruşma, 16 Kasım'a ertelendi.

Tahliyesine karar verilen Baran Ergin bir önceki duruşmada yaptığı savunmasında, saldırının kilit isimlerinden firari sanık Vahit Ayçil'in ev arkadaşının ağabeyi olduğunu ve 21 Şubat 2016'da kız arkadaşı Seher Çağla Demir ile evlerine geldiğini anlatmıştı. Ertesi gün dersi olmadığı için okula gitmediğini, Ayçil'in evden ayrıldığını savunan Ergin, kendilerinin de Demir'i gezdirdiklerini belirtmişti. Demir ve Ayçil'i bir daha görmediğini, 20 gün sonra da patlamanın gerçekleştiğini iddia eden Ergin, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.