"Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek"

Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek" dedi. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatıyla ilgili, "Söz yerine getirilmemiş olursa 120. saatin sona erdiği dakika, harekatımız kaldığı yerden çok daha kararlı bir şekilde devam edecektir." diye konuştu.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Yaklaşık 9 günlük süreyi yaşadık bölgede. Öncesi var. Telefon diplomasisi ile devam eden süreç oldu. Trump ile Putin ile yaptığımız görüşmeler, çeşitli Avrupa ülkeleriyle yaptığımız görüşmeler var. Heyetlerarası görüşme neticesinde belirlediğimiz 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıkladık. 120 saatlik süreç işliyor.

Uzunluk itibariyle 440 kilometrelik bir uzunluk var. 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Türkiye'nin riyasetinde ve birlikte dayanışma içerisinde yapma kararı aldık. Sürekli irtibat halinde olacağız. 120 saati başarıyla bitirebilirsek... Salı günü de Sayın Putin ile görüşmem olacak. Putin ile yapacağım görüşmeyi de bu sürecin bir unsuru olarak görüyorum. Milli Savunma Bakanımla da görüştüm, çekilmenin başladığını söylediler. Bizim anlaşmamızın bir özelliği de şu, şu anda oradaki güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Milli Savunma Bakanımdan aldığım haberlere göre, çatışma söz konusu değil. Dezenformasyonlara kulak asmayalım. Süleymanşah Türbesi'nin yeniden taşınması söz konusu değil."

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler