Google Haritalarda hayatı kolaylaştıracak güncelleme

Google Haritalarda hayatı kolaylaştıracak güncelleme

Günümüz teknolojileri, artık sağlık alanında da insanlara büyük yenilikler sunuyor.

Bu sağlık alanına engelli bireyler de giriyor. Engellilerin hayatlarını daha kolay hale getirmeyi amaçlayan Google, Haritalar uygulamasına yeni bir güncelleme yayınladı.

Yeni güncellemeyle birlikte Google Haritalar, tekerlekli sandalye ve benzeri araçları kullanan bireyler için daha rahat ulaşım sağlayabilecek.

Google’ın yaptığı açıklamaya göre, tekerlekli sandalye kullanan bireyler, yeni gelecek olan güncelleme ile daha rahat ulaşım sağlayabilecek. Tekerlekli sandalye kullananların, rotayı etkinleştirmek için ilk önce varış yerini yazması, ardından yol tarifine dokunması ve daha sonra da toplu taşıma simgesini seçmesi gerekiyor.

Ardından, seçenekler kısmına dokunup, rotalar bölümünde yeni bir “tekerlekli sandalye ile erişilebilen” rota türü olduğu görülecek.

Google Haritalar size tekerlekli sandalye dostu olan, olası rotaların bir listesini gösterecek.

Google'ın duyurduğu yeni özellik, şu an kullanılabilir durumda. Engelliler için oldukça faydalı olan uygulama; şimdilik Londra, Tokyo, Meksika, Boston ve Sidney gibi büyük metropollerde kullanılabilir olacak. Şirket, ilerleyen zamanlarda daha fazla lokasyon ekleneceğini duyurdu.

Bu noktada engelli bireylere karşı şehirlerin de kullanıcı dostu olması ve bilgileri Google ile paylaşması da önemli.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler