"Gerçek cinsel kimliğini açıklayamayan en az dört aktör tanıyorum"

Gerçek cinsel kimliğini açıklayamayan en az dört aktör tanıyorum

Ünlü oyuncu Kate Winslet, Hollywood’da oyuncuların cinsel kimliklerini açıklama korkuları hakkında konuştu. 45 yaşındaki yıldız, Sunday Times Culture dergisine verdiği röportajda, film endüstrisinde “yargılanma, suçlanma ve homofobiyle karşılaşma” korkusuyla cinsel yönelimlerini saklı tutan en az dört aktör tanıdığını söyledi.

Winslet, “Ne kadar çok bu durumda olan aktör olduğunu anlatamam. Cinsel kimliklerini açıklamaya korkan ve heteroseksüel rolleri kaybetmek istemeyen, bazıları çok tanınan bazıları yeni başlayan çok oyuncu var” ifadesini kullandı.

Yakın zamanda bir ajansın, çok tanınan bir aktöre, “Biseksüel olmanı anlıyorum. Ben açıklamazdım” diyerek biseksüel olduğunu gizlemesini istediğini aktaran Winslet, “Kesinlikle cinsel kimliklerini saklayan en az dört aktör tanıyorum. Acı verici. Çünkü kendilerini açıklamaktan korkuyorlar” diye konuştu.

Hollywood’da eşcinsel oyuncuların heteroseksüel rollerde oynaması hakkında da konuşan Winslet, şunları söyledi:

“Hollywood, 'Heteroseksüel rolü oynayabilir mi çünkü görünüşe göre eşcinsel?' şeklindeki saçmalıktan vazgeçmek zorunda. Bu neredeyse yasadışı gibi görülmeli. Eşcinsel rollerini oynayan eşcinsel aktörler şeklinde de ayrıştırılamaz. Çünkü aktörler, bazı durumlarda, kişisel nedenlerle ortaya çıkmamayı seçiyorlar.”

Üç çocuk annesi İngiliz oyuncu, geçtiğimiz günlerde, rol aldığı filmlerdeki sevişme sahneleriyle ilgili konuşmuştu. Bir dönem sevişme sahneleriyle gündemde olan Kate Winslet, uzun kariyeri boyunca zaman zaman kendisini nesneleştirilmiş hissettiğini dile getirmişti. Son filmi Ammonite’de Saoirse Ronan ile kamera karşısına geçen Winslet, o filmde hiçbir şekilde nesne haline getirilmediğini vurgulamış, "Fakat o film, benim geçmişte nesneleştirilmiş olduğumu hissetmemi sağladı. O zamanlar bunu bilmiyordum" diye konuşmuştu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.