Facebook haber kaynağında değişikliğe gidiyor

Facebook haber kaynağında değişikliğe gidiyor

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, haber kaynağında köklü bir değişikliğe gidiyor. Yapılacak bu değişiklik ile kullanıcıların arkadaşlarıyla daha çok temas kurması amaçlanıyor.

Yapılacak bu güncelleme ile Facebook, insanların arkadaşlarıyla paylaşmak isteyeceği gönderileri tahmin edip akışın daha üst sıralarında konumlandıracak.

Bunun yanı sıra haber kaynağı değerleri ile uyumlu olarak insanların Facebook üzerinde geçirdikleri zamanı anlamlı kılmak adına aile ve arkadaşların gönderileri, genel içeriklere göre öncelik kazanacak.

Konuyla ilgili Facebook'un haber kaynağı müdürü Adam Mosseri, Facebook hesabından yaptığı açıklamayla "Facebook, insanları birbirine yakınlaştırmak ve ilişkiler inşa etmek üzere kurulmuştu. Bunu gerçekleştirmenin yollarından birisi insanları kendi haber kaynaklarında, arkadaşları ve ailelerinden gelen anlamlı paylaşımlarla buluşturmak. Önümüzdeki birkaç ay boyunca, insanlara önemsedikleri kişilerle daha fazla etkileşim fırsatı sunabilmek için Haber Kaynağı sıralamasında değişiklikler yapıyoruz" dedi.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ise konuyla ilgili detaylı bir açıklama metnini yine kendi Facebook hesabında paylaştı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.