Facebook haber akışını değiştiriyor

Facebook haber akışını değiştiriyor

Sahip olduğu 1.59 milyar kullanıcı sayısıyla dünya genelinde en fazla sayıda kullanıcıya sahip sosyal medya platformu konumundaki Facebook bünyesindeki Haber Akışı'nda değişikliğe gidiyor.

Facebook'un, Haber Akışı'nı yenilemeye yönelik değişikliğinin ardından, dijital yayıncıların varlığında, daha fazla kullanıcıya odaklanacağı dile getiriliyor.

Facebook kullanıcıya daha fazla odaklanacak

Reklam ajansları, kurumsal şirketler vb. dijital yayıncıların en çok tercih ettiği sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, son dönem bazında, kişisel kullanımı geride bırakan bu duruma odaklanmayı planlıyor.

Bu bağlamda bünyesinde "Haber Akışı" özelliğinde algoritma değişikliğine gidecek Facebook, daha fazla aile-arkadaş ortamına yönelecek.

Kullanıcıların aile-arkadaş ortamı gibi yakın çevresinde odaklı içerikleri, kullanıcıya daha önde sunmayı amaçlayan Facebook, dijital yayıncıları arka plana atma tercihinde bulunacak.

Facebook yaptığı açıklamasında söz konusu yönelimlerinin, bazı dijital yayıncılarının site trafiğinin oldukça düşmesine sebep olacağı belirtildi.

Facebook'un algoritma değişikliğiyle, kullanıcılardan aile-arkadaş ortamı tarafından okunabilecek içerikleri paylaşmasını istediği söylenebilir.

Dijital yayıncıların kullanıcılara daha fazla içerik üretme yoluna yönelmelerini sağlayacak gelişmenin, yayıncı-kullanıcı etkileşimini arttırması bekleniyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler