EURO 2016 için ekstra güvenlik önlemleri

EURO 2016 için ekstra güvenlik önlemleri

Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) için alınan güvenlik önlemleri yeniden gözden geçiriliyor.

Paris saldırılarının ardından Fransa'da stat terörünün önüne geçmek ve bilet satışlarını kontrol etmek amacıyla hazırlanan yasa tasarısı, ikinci kez Fransa Meclisi'nde görüşülerek oylandı.

Taşkınlık yapan taraftarlara verilen statlara giriş yasağı, bu tasarıyla 12 aydan 24 aya çıkarılıyor. Güvenliği tehlikeye atacak tavırların tekrarlanması durumunda verilen azami ceza süresi ise 24 aydan 36 aya yükseltiliyor.

Yasa tasarısının en çok tartışılan bölümlerinden biri ise kulüplerin, tehlikeli gördükleri kişilerin kimlik bilgilerini başka kuruluşlarla paylaşabilecek olması. Fransız Meclisi'nde ve kamuoyunda çok tartışılan bu maddeye göre kulüpler, taşkınlık yapan taraftarlarının bilgilerini resmi veya özel organizatörlerle paylaşacak. Buna göre Fransız kulüpleri, yasaklı veya tehlikeli görülen taraftarların kimlik bilgilerini UEFA'ya bildirecek.

Tasarının ilk versiyonunda yer alan, "yasaklı kişilerin 'fan zone'lara girişinin engellenmesi" maddesi ise güncel versiyonda yer almıyor. Bununla birlikte "fan zone"ların güvenliğini sağlamak amacıyla ekstra önlemler planlanıyor.

Spor Bakanı Patrick Kanner, belli ülke taraftarlarının stat yakınında bir araya gelip maç izlemelerini sağlayan "fan zone"larda güvenliği sağlamak amacıyla 24 milyon euro kaynak ayrıldığını açıkladı. "Fan zone"ların, turnuvanın düzenleneceği 10 ayrı şehirde yaklaşık 7 milyon futbolseveri bir araya getirmesi bekleniyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler