Eğitim Nobel'i Kenyalı öğretmenin...

Eğitim Nobeli Kenyalı öğretmenin...

‘Eğitimin Nobel’i olarak bilinen Küresel Öğretmen Ödülü’nü Kenyalı Peter Tabichi aldı. Tabichi, maaşının yüzde 80'ini ülkenin kırsal bölgesindeki okuluna aktarıyordu.

Dünyada eğitimcilere verilen en prestijli ödüllerden biri olarak bilinen Küresel Öğretmen Ödülü’ne Peter Tabichi layık görülürken; Tabichi, bir milyon dolar ödülün de sahibi oldu.

Dubai’de düzenlenen Küresel Eğitim ve Beceriler Forumu’nun gala gecesinde Küresel Öğretmen Ödülüne layık görülen ismi, aktör Hugh Jackman açıkladı.

Kenya’da bir okulda ortaokulda fizik ve matematik dersi veren Tabichi, ülkesinde gençlerin eğitimi için gösterdiği büyük başarıdan dolayı en büyük ödüle layık görüldü.

Tabichi törende yaptığı konuşmada bu ödülün kendisine büyük grur verdiğini, kendisi, Kenya ve hatta dünya için bunun bir sürpriz olduğunu söyledi.

Öğretmenlikten aldığı maaşın yüzde 80’ini okuluna bağışlayan ve çok fakir bir bölgede bulunan okulunun öğrencilerini ulusal bilim yarışmalarında birinci sıraya sokmayı başaran Tabichi, babasının da öğretmen olduğunu hatırlatarak, öğretmenlik mesleğinin onurlu bir meslek olduğunu bunun da bu gecede bir kez hatırlatıldığını ifade etti.

Tabichi, burada aldığı bir milyon dolar ödülü okuluna bağışlayacağını söyleyerek, “Çok mutluyum, onurlandırıldım. Çocuklar için çalışmaya devam edeceğim. Bütün öğretmenlerin dünyada birçok şeyi değiştirebileceğine inanıyorum. Vazgeçmesinler ve kendilerine güvenmeye devam etsinler. Bütün öğretmenlerin kahraman olduğuna inanıyorum” dedi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler